Hvem fortjener Eksportprisen 2019?

Vet du om en bedrift - liten eller stor - som fortjener å vinne Eksportprisen 2019?

Vi har nå åpnet for nominasjoner til Eksportprisen 2019, som gis til en nyskapende bedrift med høy eksportandel, verdiskaping i Norge og suksess over tid. Stem på din kandidat her 

I Kina på statsbesøk

Det var stor forventning om økt samarbeid mellom Kina og Norge. Over 300 delegater fra Norge ble mottatt med stor gjestfrihet sist uke. Mange avtaler innenfor en stor bredde av industrier ble inngått. Eksporten til Kina ventes å øke. GIEK Kredittforsikring var tilstede både i Bejing og i Shanghai.

Nye utbedringer i Kundeportalen

GK tar kundenes tilbakemeldinger på alvor og hører på deres forslag til forbedringer. Nå har vi gjort grep i kundeportalen og implementert oversikter som har vært etterspurt av kunder med mange forsikringsavtaler. Flere endringer vil også komme fremover – så gi oss gjerne innspill slik at din kundeopplevelse blir best mulig.

Frokostseminar om eksportfinansiering den 19. september i Kristiansand

Vi har gleden av å invitere til frokostseminar for å orientere om muligheter innen eksportfinansiering – både låne- og garantiordninger, samt kredittforsikringer vil bli presentert. Seminaret arrangeres av DNB i samarbeid med Innovasjon Norge, GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og GIEK.

Målgruppe: Etablerte bedrifter med løpende eller potensielt behov for eksportfinansiering.

Arendalsuka 2018

Arendalsuka er en årlig nasjonal arena, som arrangeres i uke 33 hvert år. Her møtes aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv hverandre, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Vi er tilstede på Arendalsuka 2018. Vil du ha kontakt med oss under Arendalsuka ta kontakt med Erica Blakstad på mob: 934 03 346

GIEK Kredittforsikring scorer høyt på kundetilfredshet

GIEK Kredittforsikring gjennomførte en kundeundersøkelse i månedsskifte mai/juni 2018.

Vi har gjennom undersøkelsen fått en del gode innspill til forbedringer som vil bli tatt tak i fortløpende. Men i det store og hele er kundene svært godt fornøyd med GIEK Kredittforsikring. Les mer om resultatene fra her.

Enklere å finne riktig kjøper

GK har nylig gjennomført en kundetilfredshetsundersøkelse. Her kom det fram mange gode innspill til forbedringer som vi har tatt til oss.

Den første forbedringen er allerede satt i produksjon i kundeportalen.
Nå blir det lettere å finne riktig kjøper når man søker om kredittgrense.

Finansierings Seminar i Trondheim 29. mai 2018

I en verden der alt koster penger, finnes det ulike kilder for finansiering.

Dette seminaret konsentrerer seg om finansiering av internasjonalisering og eksport. SpareBank 1 SMN er vertskap når GIEK, GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt og Innovasjon Norge sammen inviterer til et frokostmøte der finansielle verktøy og kompetansetilbud presenteres og drøftes.

Påmelding gjøres ved å trykke her

 

Sliter du med å kreve inn penger fra kundene?

En ting mange bedrifter opplever som utfordrende er kunder som ikke gjør opp for seg. Da kan det hjelpe å ha en partner med på laget. En partner som har gode kunnskaper om regelverk rundt inndrivelse i Norge og i land norske eksportører samarbeider med. Visste du at GIEK Kredittforsikring har en egen avdeling med jurister som bistår deg dersom kunden din ikke betaler?

Kan vi hjelpe deg med din neste eksportkontrakt?

I samarbeid med Sparebank1 SMN vil Innovasjon Norge, Eksportkreditt Norge, GIEK og GIEK Kredittforsikring invitere til forkostseminar for næringslivet i regionen.

Tirsdag 8. mai kl. 0800- 1000

Sted: Sparebank 1 SMN sine lokaler på St. Olavsplass 1, Ålesund. 

Møt oss på Seafood Expo Global i Brussel den 24.-26. april

Da er snart tiden kommet hvor ansatte i fiskebransjen igjen strømmer til Brussel. Her treffes tusenvis av kjøpere, leverandører, media og andre interessenter fra 144 land for å markedsføre, selge og kjøpe sjømat. Vi vil være der - ta kontakt om du ønsker å møte oss.

Ungdomsskole elev på jobb hos GIEK Kredittforsikring

Solidaritetsaksjonens grunntanke er at norske elever, ved å gi én dag av sin utdanning, bidrar til utdanning for ungdom i en annen del av verden. Hvordan Isak sin arbeidsdag hos GIEK Kredittforsikring var, kan du lese mer om her …

Meld deg på Eksportkonferansen 2018 idag!

Vi har gleden av å invitere deg til årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport. 

Børge Brende (president i World Economic Forum), Alain Chaboud (fra the Federal Reserve i USA) og Jon Gunnar Pedersen (direktør i Arctic Securities) kommer, kommer du?

Les mer om programmet og meld deg på her..

Hvem er det beste Kredittforsikringsselskapet?

Når noen spør hvilket forsikringsselskap de bør bruke så svarer han alltid det samme. "Jeg har forsøkt flere men jeg faller alltid tilbake på de samme. Jeg anbefaler dem alltid til både kunder, leverandører og konkurrenter".

Finn ut hvem han snakker om ved å trykke her

Eksportkonferansen 2018 - Hold av datoen

18. april 2018 arrangeres årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport. Vi kan love deg en dag som inspirerer og engasjerer!

Eksportkonferansen 2018 tar for seg utviklingen i det geopolitiske landskapet de siste årene: Hva vil et proteksjonistisk USA og et splittet EU etter Brexit bety for Norge og norske eksportører? For å kaste lys over disse spørsmålene legger vi igjen opp til å få besøk av Alain Chaboud fra the Federal Reserve i USA og Jon Gunnar Pedersen, tidligere statssekretær i Finansdepartementet, nå leder for Arctic Securities i New York.

Julehilsen fra alle oss i GIEK Kredittforsikring

Julen står for døren og for de fleste av oss betyr det høytid og ferietid.
Vi i GIEK Kredittforsikring vil imidlertid alltid ha Underwritere på jobb for å behandle nye søknader om kredittforsikring, nye søknader om kredittgrenser og andre utfordringer våre kunder måtte ha i romjulen.

Til alle våre kunder og samarbeidspartnere, ønsker vi å benytte anledningen til å takke for et god samarbeid i 2017. Vi ser frem til et innholdsrikt 2018 og sender dere de beste ønsker om en god jul og et godt nytt år.

Hvem fortjener Eksportprisen 2018?

Jakten på vinneren av Eksportprisen 2018 er i gang! 

Vet du om en bedrift - liten eller stor - som fortjener å vinne Eksportprisen 2018? Vi har nå åpnet for nominasjoner til Eksportprisen 2018, som gis til en nyskapende bedrift med høy eksportandel, verdiskaping i Norge og suksess over tid. Stem på din kandidat her.

Kongsberg Innovasjon inviterer til semiar

Den 22. november har vi gleden av å invitere bedrifter i regionen Buksrud, Vestfold og Telemark til en dag med informasjon om virkemidler for eksport hos Kongsberg Innovasjon. Målgruppen er eksportører og bedrifter som vurderer eksport og internasjonal vekst.

Økende antall svindel saker i Italia

GIEK Kredittforsikring (GK) har den senere tid registrert økende omfang av svindel i form av at kjøpere utgir seg for å være noen andre enn de de egentlig er. Dette er særlig utbredt i fisk og sjømatbransjen.  Svindelforsøkene blir stadig mer avanserte. Vi ser en klar økende trend på dette i Italia – men ID-tyveri forekommer i mange land. Vi gir deg rådene for hva du kan gjøre her...

Storbritannia - Norges største eksportmarked

GIEK Kredittforsikring forsikrer en god del av eksporten til Storbritannia, og i begynnelsen av oktober reiste to av våre ansatte til Grimsby-området for å besøke noen av selskapene vi har eksponering på. "Ved slike direkte møter får vi sterkere bransje- og markedskunnskap og et mer nyansert bilde av den kredittrisikoen selskapene representerer", sier Lise Marie Gausemel - Senior Underwriter i GIEK Kredittforsikring.

Hva skjer i Dubai?

Myndighetene Forente Arabiske Emirater (UAE) skal ha blitt skremt av sanksjonene mot Qatar (som ble anklaget for terrorfinansiering), og ønsker ikke å bli utsatt for det samme. Representanter fra GIEK Kredittforsikring har vært i Dubai og tatt temperaturen på situasjonen.

BRASIL: Spennende muligheter, men krevende

Brasil er, etter EU og USA, det landet med de største norske investeringene- et mulighetenes marked, men som også kan by på utfordringer knyttet til byråkrati og kulturelle forskjeller. Vi gir deg rådene!

Eksport av design og utstyrspakker

Norsk design og utstyrspakker brukes for bygging av ekspedisjonscruiseskip. GIEK Kredittforsikring er med på å sikre betaling i produksjonsperioden for de to første skipene for den norske leverandøren.

Bli med på konferansen: Sats Internasjonalt

Bli inspirert til å sette ambisiøse mål og grip de globale mulighetene. På konferansen, som finner sted i Drammen torsdag den 31. august, ønsker vi å gi deg informasjon og nettverk som kan gjøre det enklere å ta skrittet ut i verden.

Nytt utseende på hjemmesiden

Vi har idag lansert nytt design på hjemmesiden vår. Vi har det siste året gjort en større jobb på digitaliseringsfronten. Vi har automatisert prosesser ift behandling av kredittrammer og grenser, og har i den forbindelse også endret formatet på hjemmesiden vår til .net.

Ny garantiordning for eksportører

Garanti-Instituttet for Eksportkreditt (GIEK) kan nå stille garanti til en bank som finansierer en bedrifts investeringer i Norge. Den 29. juni 2017 lanserte Næringsministeren Monica Mæland, GIEKs nye långivergaranti for eksportrelaterte investeringer i Norge. Med på lansereringen var Norsk Industri som tidligere har forslått en slik ordning. Garantien skal bidra til omstilling og utvider GIEKs garantitilbud til flere næringer.

Norshipping 2017

Nor-Shipping 2017 er en internasjonal shippingmesse og konferanse og en av de viktigste møtestedene for den globale maritime industrien. Vi vil være der (Stand: C01-30a). Kommer du?

Identitetstyveri «Det kan bli kostbart»

GIEK Kredittforsikring opplever at identitetstyveri forekommer oftere nå enn for få år siden. Italia er en gjenganger – men ID-tyveri forekommer i mange land. Svindlere kontakter norske eksportører og spesielt de som selger fersk laks.

Hvem vinner eksportprisen 2017?

Hvem skal kunne smykke seg med tittelen som Norges beste eksportbedrift? Prisen deles ut til et selskap som har skapt verdier i Norge gjennom markeder ute. Her kan du lese om de topp 10 nominerte.

Prisen deles ut på Eksportkonferansen tirsdag den 25. april, som arrangeres av GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge, GIEK og Innovasjon Norge på den Norske Opera & Ballett i Oslo. Ønsker du å bli med så kan du melde deg på her 

Eksportkurset 2017

Ønsker du hjelp med eksport og internasjonal vekst?

Meld deg på eksportkurset idag og du vil møte representanter fra GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge, GIEK og lnnovasjon Norge, som vil lære deg mer om virkemiddelapparatet og hvordan du kan dra nytte av deres tjenester. Kurset er Gratis og avholdes før eksportkonferansen kl 09:00-11:15 den 25. april. Meld deg på her.

Meld deg på Eksportkonferansen den 25. april 2017

GIEK, Eksportkreditt Norge, Innovasjon Norge og GIEK Kredittforsikring ønsker velkommen til Eksportkonferansen 2017 - årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport.

Nå har påmeldingen startet - Se hele program og meld deg på her

Vi har ledig stilling som FORSIKRINGSSELGER

Vår avdeling for Salg- og Kunderelasjoner har behov for å styrke mannskapet for å nå vekstmålene til selskapet. GIEK Kredittforsikring skal vokse i nye markeder og vil rekruttere en utgående selger med ansvar for nysalg. Selskapet skal satse på markedsføring i digitale flater for å gjøre selskapet og produktene mer kjent.

Vi har ledig stilling som BI-FORRETNINGSUTVIKLER

I GIEK Kredittforsikring har vi en egen avdeling for Forretningsutvikling og IKT. Vi ønsker nå å styrke denne avdelingen med en person som vil få et særlig ansvar for videreutvikling og vedlikehold av selskapets BI-løsning (datavarehus), og forvaltningen av innholdet på selskapets digitale plattformer.

Eksportteamet viser bedriftene hvilke støtteordninger som finnes

Det finnes mange forskjellige virkemidler og støtteordninger for norske eksportbedrifter, gjennom ulike statlige organisasjoner. Så mange virkemidler er det at det kan være vanskelig for bedriftsledere å ha oversikten. Det er årsaken til at fire av virkemiddelorganisasjonene nå har satt sammen et eksportteam som i løpet av noen måneder skal besøke bedrifter over hele Norge. Eksportteamet har denne uken besøkt bedrifter i Vestfold og Buskerud.

Se avis artikkel her.

De neste 30 dagene finner dere oss på følgende arrangementer

GIEK Kredittforsikring sine medarbeidere er mye på farten. De besøker kjøpere og deltar på konferanser i inn og utland. Dette er en viktig del av vårt arbeid som er å fremme norsk næringsliv med særlig vekt på SMB og norsk eksport. Når vi er ute på farten treffer vi store og små bedrifter og gir råd og høster erfaringer. De neste 30 dagene kan dere møte oss her...

Møt GIEK Kredittforsikring på "Den Store Pengedagen"

Mange bedrifter har utviklingslyst- eller behov og har gode prosjekter og ideer, men trenger veiledning og pengestøtte. NHO Vestfold tilbyr nå en formiddag som kan øke bedriftens forståelse for det offentlige og private virkemiddelapparatet. Konferansen har NHO Vestfold kalt "Den Store Pengedagen" og den finner sted på Støperiet i Tønsberg tirsdag den 6. september 2016. Her kan du blant annet møte Mona Johansen i GIEK Kredittforsikring og få innføring i hvordan vi kan hjelpe dere.

Sommerhilsen

Sommeren står for døren og for de fleste av oss betyr det ferietid. Vi i GIEK Kredittforsikring vil imidlertid alltid ha Underwritere på jobb for å behandle nye søknader om kredittforsikring, nye søknader om kredittgrenser og andre utfordringer våre kunder måtte ha.

Frokostseminar i Vestfold - 14. juni -

GIEK Kredittforsikring inviterer til frokostseminar sammen med Innovasjon Norge, Eksportkreditt Norge og Garanti-Instituttet for Eksportkreditt (GIEK).

Kom og hør hvordan vi kan bidra fra utviklingsprosjekter til global kommersiell suksess.

 

Se opptak fra Eksportkonferansen 2016

12. april gikk årets Eksportkonferanse av stabelen i Gamle Logen i Oslo. Rundt 400 oppmøtte fikk presentert spennende foredrag og panelsamtaler fra både næringsliv og de tre arrangørene- GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikring.

Direkte-streaming av Eksportkonferansen 2016

Følg Eksportkonferansen gjennom direkte-stream fra kl. 11:30 tirsdag 12. april

Konferansier Arne Hjeltnes og moderator Per Valebrokk leder oss gjennom dagen med spennende foredrag og innlegg fra ledere innen næringsliv, politikk, forskning og organisasjonsliv. Konferansen avsluttes med kåringen av Norges beste eksportbedrift fra kl. 15:45.

Se konferansen her

Topp 10 nominerte til Eksportprisen

Eksportprisen har som formål å premiere eksportører som har lyktes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute.

Juryen har nå plukket ut de 10 beste kandidatene av over 80 nominasjoner. Under eksportkonferansen den 12. april vil det bli kåret en vinner.

Bisnode Global Workshop 9.mars 2016

Bisnode inviterer til Global Workshop onsdag den 9. mars på Felix Konferansesenter i Oslo. GIEK Kredittforsikring vil være der og du er også er velkommen til å delta.

Global Workshop er et forum for erfaringsutveksling mellom fagpersoner fra ulike bransjer, med internasjonalt fokus. Denne gangen diskuteres hva vi bør gjøre for å følge regelverket innenfor compliance, unngå å komme i et negativt lys i media, unngå svindel, hvitvasking, terrorfinansiering, barnearbeid og handel med selskaper som er involvert i denne typen "business".

 

Griper vi mulighetene? Eksport mot 2020

GIEK Kredittforsikring, GIEK og Eksportkreditt Norges Eksportkonferanse nærmer seg med stormskritt. Invitasjonen til Eksportkonferansen 2016, tirsdag den 12 april, er nå sendt ut til 2000 kunder, relasjoner, eiere og samarbeidspartnere. Vi håper konferansen og tematikken «Griper vi mulighetene? Eksport mot 2020» vil engasjere.

Sjømatdagene på Hell 2016

GIEK Kredittforsikring deltar på Sjømatdagene 2016. Sjømatdagene er sjømatnæringens største og viktigste møteplass. Konferansen satte rekord i 2015 med 450 deltakere. Konferansen foregår over to dager, 19. og 20. januar 2016, og finner sted på Scandic Hell Hotell utenfor Trondheim. Fra GIEK Kredittforsikring deltar Ronny Karlsen Ahlberg, Ole-Henning Os og Ulrik Høisæther, som kan kontaktes ved spørsmål om våre produkter og tjenester.

Rekordmange nominasjoner til Eksportprisen 2016

GIEK Kredittforsikring, GIEK and Eksportkreditt Norge, inviterer til Eksportkonferansen 2016 og kunngjøringen av Eksportpris-vinner den 12. april 2016

Fristen for å nominere til Eksportprisen 2016 har nå gått ut, og det har blitt mottatt rekordmange nominasjoner! Årets pris har fått over 80 nominasjoner som er over dobling av fjorårets 38 nominerte.

Hold av dagen 12. april 2016

GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikring ønsker velkommen til Eksportkonferansen 2016 - årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport. Hold av datoen i din kalender allerede nå! Eksportkonferansen arrangeres i Gamle Logen i Oslo.

 

GIEK Kredittforsikring skifter forretningssystem

GIEK Kredittforsikring er i ferd med å innføre et nytt forretningssystem og alle kunder vil i den forbindelse få tilgang til en ny Kundeportal. Den nye kundeportalen lanseres som planlagt mandag den 12. oktober 2015.

Møt GIEK Kredittforsikring på Pelagisk Arena 2015

Leder for Fisk og Sjømat avdelingen, Steffen Skaar, deltar på årets Pelagiske Arena og Torskefiskseminar i Ålesund hhv 25. og 26 august 2015. Han vil være tilgjengelig for å treffe deg der. Dersom du ønsker et uforpliktende møte er det bare å ta kontakt.

Møt GIEK Kredittforsikring på Nor-Shipping 2015

Leder for Industriavdelingen Arnfinn Løv-Mikkelsen og våre Senior Kredittrådgivere Jørn Persen, Ulrik Høisæther og Mona Johansen deltar på Nor-Shipping messen på Lillestrøm 2-5. juni. Dersom du ønsker å møte oss der, er det bare å ta kontakt. 

Gjenopplev Eksportkonferansen 2015

GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikring arrangerte Eksportkonferansen 2015 og delte ut Eksportprisen til Lerøy Seafood Group. Her kan du se en hele eksportkonferansen på nytt og gjenoppleve litt av stemningen.  

FROKOST SEMINAR 5. MAI

GIEK Kredittforsikring inviterer til frokostseminar tirsdag den 5. mai. Temaet er: Hvilke betalingsrisikoer står man ovenfor når man eksporterer varer?

SE EKSPORTKONFERANSEN LIVE HER

GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og Garantiinstituttet for Eksportkreditt sin årlige Eksportkonferanse går av stabelen idag. Konferansen er fullbooket med godt over 400 påmeldte. Eksportkonferansen vil bli vist live via video-overføring, slik at du kan følge med på innleggene selv om du ikke hadde anledning til å komme til Gamle Logen idag.

Se eksportkonferansen og utdelingen av eksportprisen live fra kl 12:00 ved å trykke her. (linken fungerer kun torsdag 9 april)

Eksport-Finansierings-Seminar 10.april

GIEK kredittforsikring, GIEK og Eksportkreditt Norge inviterer til eksportfinansieringsseminar 10. april 2015, kl.08:30, i Gamle Logen. Seminaret passer godt for bedrifter som eksporterer eller har planer om å eksportere, og som ikke kjenner til finansieringsordningene fra før eller ikke har brukt kredittforsikring for å sikre salget sitt før.

Toppmøte i New Delhi, India

GIEK Kredittforsikring er tilstede på toppmøte i New Delhi 16-18 April. Mulighetene for norsk næringsliv i Asia er store. Hvordan kan din bedrift utnytte mulighetene i denne dynamiske verdensdelen?

Norway – Asia Business Summit arrangeres for 5. gang, og deltakerlisten er imponerende.

Meld deg på Eksportkonferansen nå!

Torsdag 9. april ønsker GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og Garanti Instituttet for Eksportkreditt (GIEK) velkommen til årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport - Eksportkonferansen 2015 - i Gamle Logen i Oslo. Tema for årets konferanse er "Risiko i nye og ukjente markeder". Du kan melde deg på her.

Eksportkonferansen 2015

Den 9. april 2015 går Eksportkonferansen av stabelen på Gamle Logen i Oslo. Dette er det tredje året GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge AS og Garanti-Instituttet for Eksportkreditt (GIEK) arrangerer Ekportkonferansen her. I år som ifjor vil vi også dele ut Eksportprisen til en god eksponent for eksportnæringen.   

Ledige Stillinger

GIEK Kredittforsikring søker nye medarbeidere. Vi har et stort mangfold når det gjelder utdannelsesbakgrunn hos våre ansatte. Vi ønsker bevisst å rekruttere personer fra ulike bransjer og stillingerer. Vi tilbyr en arbeidsplass med spennende utfordringer og gode utviklingsmuligheter i et hektisk, lærerikt og internasjonalt miljø. Nå søker vi etter en Leder for Juridisk avdeling og en Kredittrådgiver til Fisk & Sjømat avdelingen.

Beskytt din virksomhet

Transparency International Norge har kommet ut med en oppdatert versjon av sin Håndbok «Beskytt din virksomhet – håndbok i antikorrupsjon for norsk næringsliv»

World Food Moscow Exhibition

GIEK Kredittforsikring var også i år tilstede med 5 personer under matmessen World Food Moscow 14-17 september, med hovedfokus på fisk og sjømat segmentet.

Eksporten kunne falt 2,5 prosent

«Eksporten kunne falt 2,5%» var overskriften i Finansavisen i dag. Finansavisen skriver i sin artikkel at Menon Business Economics har lagd en rapport for Garanti Instituttet for Eksportkreditt (GIEK) hvor konklusjonen er at eksporten hadde falt med 23 mrd NOK om ikke det hadde vært for norske statsgarantier utstedt av GIEK.

Gjennopplev Ekportkonferansen 2014

GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikring arrangerte Eksportkonferansen 2014 og delte ut Eksportprisen til Jets Vacuum AS. Her kan du se en filmsnutt fra arrangementet og gjenoppleve litt av stemningen.  

Brusselmessen 2014

GIEK Kredittforsikring deltok også i år på Fiskemessen i Brussel, for 12. året på rad. Denne messen som tidligere het "European Seafood Exposition/Seafood Processing Euorpe", og som nå heter "Seafood Expo Global/Seafood Processing Global" er blant de største sjømat messene i verden. Årlig blir den besøkt av mer enn 25000 kjøpere og leverandører av fisk og sjømat, og tjenesteytende selskaper i tilknytning til dette.  

Eksportprisen utdelt på eksportkonferansen 2014

Eksportkreditt Norge, GIEK og GIEK Kredittforsikring satte bærekraftig eksport på dagsorden på Eksportkonferansen 2014. Næringsminister Monica Mæland trakk frem nominerte eksportsuksesser, og H.K.H. Kronprins Haakon delte ut den nyetablerte Eksportprisen.

GIEK Kredittforsikring fortsetter veksten

GIEK Kredittforsikring har økt premieinntektene hvert eneste år siden vi ble skilt ut fra Garanti-Instituttet for Eksportkreditt og etablert som et eget selskap i 2001. Fjoråret var intet unntak. I 2013 hadde GIEK Kredittforsikring en vekst i premieinntektene på 3,8% ift 2012.

Sjømatdagene på Hell 2014

Den 21. – 22. januar var GIEK Kredittforsikring til stede på “Sjømatdagene på Hell 2014”. Dette er en stor og viktig møteplass for sjømatnæringen og derfor en viktig arena for oss å besøke. Temaet for sjømatdagene i år var: “Store muligheter til tross for utfordringer”. Rundt 400 representanter fra næringen hadde funnet veien til Hell disse dagene. Tilstede var også fiskeriministeren og stortingsrepresentanter.

Hvem fortjener Eksportprisen 2014?

Tidligere NHO-sjef John G. Bernander er juryformann når Eksportkreditt Norge, GIEK og GIEK Kredittforsikring skal dele ut Eksportprisen 2014. Prisen skal løfte frem norske eksportører som har "bygget verdier i Norge gjennom nye markeder ute".

GIEK Kredittforsikring bygger kompetanse på viktige markeder

GIEK Kredittforsikring har en klar formening om at dersom vi skal kunne yte best mulig service overfor våre kunder, så må vi forstå våre kunders behov og markedene de opererer i.

For å tilegne oss bransjekunnskap og opparbeide oss kompetanse om de markedene våre kunder eksporterer til, er vi ofte på kundebesøk og har regelmessig møter med norske eksportørers kunder i utlandet.

Dokumentasjonskrav under kredittforsikringen - Utdypelse av Generelle vilkår

GIEK Kredittforsikring har i den senere tid forsøkt å inndrive fordringer rettens vei i utlandet, uten gjennomslag grunnet mangelfull dokumentasjon.

Målet vårt er å ha fornøyde kunder som har en god opplevelse av produktet vi tilbyr og at forventningen om erstatningsutbetaling innfris når betaling uteblir.

Vi har imidlertid sett eksempler på at kunder har tolket kravet til «gyldig fordring» i kredittforsikringspolisen galt.

For å tydeliggjøre dette kravet, og for å minimere risikoen for uventede avkortninger eller avslag på erstatning, sendte vi ut et brev i uke 38-2013 til alle våre kunder, med en Utdypelse av punktet rundt gyldig fordring i Generelle vilkår.