Storbritannia - Norges største eksportmarked

GIEK Kredittforsikring forsikrer en god del av eksporten til Storbritannia, og i begynnelsen av oktober reiste to av våre ansatte til Grimsby-området for å besøke noen av selskapene vi har eksponering på. "Ved slike direkte møter får vi sterkere bransje- og markedskunnskap og et mer nyansert bilde av den kredittrisikoen selskapene representerer", sier Lise Marie Gausemel - Senior Underwriter i GIEK Kredittforsikring.

Grimsby er en viktig region for næringslivet i Storbritannia, hvor bl.a. mange av de store bedriftene innen fisk & sjømat holder til.

"Vi ble veldig godt mottatt av alle vi møtte, og fikk mye nyttig informasjon om de ulike virksomhetene og det britiske sjømatmarkedet, samt hvordan kontraktene mot kundene er strukturert. Situasjonen rundt Brexit ble også diskutert. Foreløpig er det mye usikkerhet rundt hva de endelige konsekvensene blir, men alle vi møtte var opptatt av det er viktig å få på plass gode handelsavtaler både med EU og Norge. I løpet av oppholdet fikk vi også smakt på en av Storbritannias mest populære retter: Fish & chips – laget av norsk fisk selvfølgelig! Det smakte nydelig!" sier Barbro Larsen - Senior Underwriter i GIEK Kredittforsikring.

I 2016 forsikret vi varer for over 2,4 mrd NOK til Storbrittania. Hittil i år, i de tre første kvartalene av 2017, har vi allerede har forsikret varer for over 2 mrd, hvor over 70% er fisk og sjømat.

Vi hadde stort utbytte av turen, og vi fikk bekreftet hvor viktig Storbritannia er for norsk eksport!